Hur jag startade min lilla Elcigg butik i Göteborg

En liten historia om min elcigg affär.

Mitt namn är Helene, jag är 29 år och bor norr om Göteborg. Tillsammans med min sambo Hans och våran 2-åriga son Casper. Vi har också två bengal katter som heter Smulan och Dockan.

Avenyn

I November 2011 fick min sambo beskedet lungcancer. Vi var båda storrökare och rökte ungefär 2 paket om dagen var och hade så gjort i många år.

Den Torsdagen i November, bestämde vi båda oss för att sluta röka. Och jag började genast leta upp olika sätt för att hjälpa till på traven. Då vi , trots cancer beskedet visste att det inte skulle bli lätt att lägga ner pinnarna bara sådär på dagen.

Vi provade alla möjliga sätt, tuggumin, munspray nikotin snus ja till och med hypnos!

Så på en fest några månader senare träffade jag på en person, som sysslade med elcigg. Vi kom in i en stor diskussion om hur hälsosamt det faktiskt är. Och hen fick mig att bana in på elciggs stigen istället för alla dessa apotekare knep.

Mitt i djungeln av alla olika typer av elcigg som finns där ute. Då insåg jag att trots att vi bor i en sån stor stad som Göteborg. Så finns det inget utbud av personlig service inom ecigg.

Jag köpte hem ett elcigg nybörjarkit

Som det så fint hette, till både min sambo och mig och tre dagar senare var vi fast, redan vid första puffen på våran ecigg.

Smaken, oj smaken, det var gudomligt, jordgubbar med päron, vanilj glass. Ja vi hade köpt hem en hel del smaker. Och samtidigt fick man ut samma kapacitet som i en vanlig cigg. Jag insåg snabbt att elcigg är det NYA och detta är något att satsa på.

Så jag började min arbetsplan på att öppna upp en butik inne i centrala Göteborg. Detta var i April 2012. Och i Augusti 2012 slogs dörrarna upp till min elcigg butik inne i Göteborg.

elcigg butik
Butiken

Jag hade som sagt inte vejpat själv så länge, så det var fortfarande en helt ny värld. Och än idag lär jag mig nya saker då marknaden för elcigg bara växer och växer.

Men med framgång kommer bekymmer, nya lagar uppstår vilket ger lite problematik inom elcigg området. Först kom lagen om nikotin som slog hårt. Man fick inte längre sälja ejuice till e cigg som var större än 10 ml. Utan blev tvungna att sälja nikshot, och med detta höjdes skatten då elcigg går inom tobakslagen. Vilket gjorde att priserna på nikotin men även ejuice blev tvunget till att höjas.

Jag har en strikt 18 årsgräns i min butik och kollar legitimation på nästintill alla mina kunder. Även de som jag ser är över 35 kan få visa legitimation ibland. Enbart för att vara på den säkra sidan.

Jag ser gärna att minderåriga som själva har rökt eller snusat hellre håller på med elcigg. Men jag stöttar det inte på något sätt, utan det är upp till var och ens förälder.